Søg efter indhold

Nationalpark Thy

Indenfor mindre end 10 km fra Hotel Thinggaard kan du stå ved kanten af Danmarks største vildmark, Nationalpark Thy. Når du er gæst hos os, hjælper vi dig  gerne med at finde lige præcis det, du ønsker til din tur i Nationalparken.

Nationalpark Thy byder på oplevelser og udfordringer for enhver smag. Du kan komme omkring på mange forskellige måder. Skal det gå langsomt eller hurtigt? Holder du af udfordringer, eller vil du gerne tage det lidt med ro? Naturen giver næring til sjæl og sind på mange planer.

Området har mange kilometer stier. Du kan vælge en vandretur, hvor du kommer helt tæt på den smukke, varierede og særprægede natur og kan give dig god tid til at opleve livet på heden, i klitterne, i skoven, ved stranden eller ved søen. Kan du ikke nå hjem på en dag, kan du benytte en af shelterpladserne med bålplads.

Ønsker du at køre rundt i bil, er der mange gode muligheder for at parkere tæt på seværdighederne, og i ganske kort gå-afstand kan du se et spændende dyre- fugle- og planteliv. Med app’en, ’Naturbasen’, og via GPS på din mobil kan du på din vej rundt straks få at vide, hvilke dyr og planter du møder på din vej. Du kan se langt omkring fra fugle- og udkigstårne. Har du børn med på turen, kan de være aktive på en af skovlegepladserne.

Hvad med en ridetur? Følg stierne på et kort og kom langt omkring på en dag. Måske er det vejr til at bade, eller har du et ønske om selv at fange fisk til aftensmaden? Der er også mulighed for at få en fysisk aktiv Mountainbike-tur.

I Nationalpark Thy finder du det blide, det smukke, det voldsomme, det barske, det rolige, det kraftfulde og det helt særlige. Om du er på et kort eller langt ophold, om det er sommer eller vinter, får dine sanser rigeligt med indtryk, som du kan tage med hjem og glædes over længe.

Går du efter nogle faste holdepunkter på din tur, kan det være en ide at besøge et par af holdepunkterne på Snapseruten, som går fra Mors til Thy. Oplev de velduftende krydderurter på ruten og nyd et lækkert måltid med egnsretter og kryddersnaps.

 

Læs mere om Snapseruten

 

Eller hvad med at søge lykken som ravfisker? Måske finder du et stykke af havets guld. Nogle vil udfordre naturen med windsurfing i Cold Hawaii på Vesterhavets kraftfulde bølger, og du kan selv vælge om du vil deltage, eller om du vil være tilskuer.

Nationalpark Thy er et område på 244 km2, som strækker sig 55 km fra Hanstholm i nord til Agger i syd med en bredde på 5-12 km. Den blev oprettet i 2008, som den første af i alt fem nationalparker i Danmark. Parken rummer en stor variation af naturtyper, lige fra stenalderhavets kystskrænter, klitplantager med nåletræer til søer og vådområder.

Naturstyrelsen sørger, sammen med mange andre interessenter, for grundig information om parkens muligheder – målrettet de mange forskellige gæsters behov. Vær særligt opmærksom på gode kort og ruteforslag. Besøg evt. Nationalparkcentret ved Stenbjerg Landingsplads.

 

Læs mere om Nationalpark Thy

Tag på miniferie eller Aktiv Ferie på Hotel Thinggaard